Overseas: Medan-Parapat-Berastagi, Indonesia ^^











These photo shoot by Azirul..

Assalammualaikum and Holla/Hello readers! I'm coming back from Indonesia\owhh, yaya, please don't make me jealous just because what you get! :p/ Okay,okay, stop membebel yaya, kerepek merepek dahh ni kott. Today yaya nak share something yang yaya really really reallyyyyyyyy happy and excited sangat nak story kat korang. Yaya tak ada maksud nak menunjuk-nunjuk atau riak mahupun berlagak dengan sesiape pun okay. Maaf sekiranya ada yang tersalah faham niat yaya nak share benda alahh ni kan. 27 - 31 March 2012 was the best moment I've ever had feel when go travel to another country, at Medan-Parapat-Berastagi, Indonesia. Some people yang think negative way will said "Alahh, Indonesia je punn.." But to me, that's the wonderful place shows something interesting to find some natural fresh air and wonderful place.. Seriously, feel grateful sangat sebab cikgu-cikgu PRA UNIVERSITI SMK TELOK PANGLIMA GARANG ni baik hati bawa kami buat kajian lapangan Geografi di luar negara even Indonesia pun, I feel so lucky sangatttt.Tapi yang paling best sangat tu, even penat tapi kami really enjoy and hapening ketika berada di Medan, Indonesia. Aku ni memang lah sukakan natural place and fresh air okay, so memang rasa sangat seronok "menghirup" udara segar tanpa sebarang apa-apa pencemaran, boleh dikatakan 90% fresh. Well, memang tergedik gedik lah sikit kott, sebab dah lama tak lihat permandangan yang awsome and handsome tu kann, HAHAHA. Hari pertama, kami bertolak pada pukul 4.30 lah gitu kott, then masa sampai kat airport and naik flight tu aku dah tak ingat lah, tapi setahu aku cuma 45minit je tempoh perjalanannya. Dalam flight, aku rasa macam takut sangat masa nak flight and  yeah, I was like " This aeroplane are safety to go up or not? Seriously sangat seram kott" then macam ada orang ketawakan aku je bila tengok gelagat aku yang cuak kat atas flight tu\aku tak rasa ini kelakar pun, but maybe?/ Weee! \aku fikir: alahh, aku mimpi kot masa ni, kdg2 xpuas sepak pipi banyak kali macam tak sedar je, Haha. Now baru rasa that's best and real moment, and that's not dream lahhh/ Bila dengar suara Pak Hendro, Hihihi, I'm get speechless. This what we call Indonesia, HORAS, YEAH!! HAHA. Okay fine, takperlu ketawa~ Lalala~ At Sinabung, the first places we  at Medan. Best juga, well sebab at there memang macam Cameron Highlands, tapi beda dongg kerna ada Gunung Berapi. Apepun, moga semua ni dapat menaikkan semangat kami semua untuk belajar dengan lebih gigih, Insyaallah. Amin. Heheheh.. Kay, sampai disini sahaja lah aku ceritakan. Ketahui lebih lanjut di blog Azah, Heheh.. Assalamualaikum..


Subhanallah.. Cantik permandangan gunung berapi tu kan?

Di Hotel Sinabung



Di SEMAN 3

Friend

Khusyuk mentela'ah kott, :p

Di Danau Toba

Weee~ Pulang dari Pulau Samosir, hehe..


#Actually, gambar diletakkan tidak ikut step, hewhew~
p/s: Sayangi Allah lebih dari diriku dah memadai menunjukkan cinta kamu. Saya bukanlah yang sempurna dan terbaik untuk dirimu... MAAFKAN SAYA.. To Capital H.. \alaaaaa, touching nyee!/
TETIBA? \what going on???/
Entahh, just forget it... KBAI.

thanks for read my post ;)

No comments: