Dapat tagg! HikHik! ;D

Assalamualaikum! Hello again! Hikhik! Dah, penatlah yaya hari-hari gedik manjang #bengong takde sape pun suruh kau yaya,HAHA. Aku dapat TAG dari Ira kayy, TAG woihhh!#pergh,bataknye! =__='


THE RULES!! 


1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.


11 THINGS ABOUT ME, MIOWW


1. KPOP FANS!
Aku memang minat lagu-lagu KOREA! If dapat pergi konsert SUJU, BEAST, SNSD, T-ARA, , SS501, 4MINUTE, and OTHERS #there are to much, I can't remember# aku mmg xkan lepaskan chance tu!#LOL, HAHA! Punyalah excited tak ingat dunia. And one more, yaya memang suka tengok orang ber-SHUFFLE and GILA DANCE dengan lagu-lagu KPOP#even, step yaya berterabur, HAHA. Yaya minat KPOP sejak tengok Konsert SUJU #tahun bila aku tak ingat#. SERIOUSLY, aku tak tahu mana datangnya minat KPOP tu. But sometimes lagu lain pun aku suka. Kadang pun boleh bertukar JIWANG. Issh, ape yang kau merepek ni, Yaya. Well, aku pun suka menyanyi. Lantak lahh #even voice tak merdu bak SELENA GOMEZ tuu# so berkait sikitlah dengan dance. MUEHEHEHE.


2. WA KURUS/KEPENG
Kay kurus bukannya means have disease tapi entahlah. Rasanya dah terlebih makan ni #akusukamakan,HAHA# tapi berat badan tak naik jugak. Heran kan? Rasa macam untung pun ada, HEHE. Kalau sesiapa jumpa family yaya, mereka akan cakap aku ni "ehh, dia ni adek ye?" #aww, MUDA KE, takpun orang akan cakap "ehh, kau diet ke?" ataupun "Ya ALLAH, ni ke akaknye but why her sister?" DAMN =________= (what the FISH!) Aku kurus dan pendek tapi tak se COMEL, KAH3. Ni kena tiup angin pun macam nak melayang je, KEPENG sangat. BUT! That's doesn't means I'm SICK, Ohmaii =='


3. LOVE 
Talk about love, erk. Susah nak cakap. Love tak semestinya dengan boyfie tapi boleh jugak dengan parents, BFF, and yang paling penting, ALLAH ta'ala. Kay, senang cakap I'm HONEST, SETIA, SUKA BUDAK, penyayang, alaahh -_____- sendiri mau pikir lah. Tapi awal-awal aku bagitahu aku SUSAH nak terima strangers.#lagi-lagi dengan orang yang aku tak kenal. Tak kesahlah dia hensem or cute mana pun, aku bukannya jenis desperate or miang sangat nak terima #BUKANJUALMAHALKAYY# Tapi depends lah, tengok camne orangnya. Apa yang penting dia ikhlas kawan dengan aku. Aku tak kesah. Keh3x. XP


Grrr! atototo, COMEL lah! Suka tengok cute couple ni, HEHE. 
That's also my dream, kalaulah dapat, huhu~

4. BERCITA-CITA TINGGI!
Tinggi bak bangunan Eiffel Tower tu! Kay, sesiapa yang follow blog Yaya mesti tahu where I'm want going travel kan? JYEAH. PARIS, MEKAH, KOREA, LONDON, SAN FRANSISCO, & banyak lagilah! Yaya pun tak tahu kenapa Yaya nak sangat *taksub* travel tempat-tempat macam tu. Maybe because every places have something special. But 1st yang Yaya teringin travel, PARIS, ohsemm! #ada Eiffel Tower babe, sape yang taknak, kan?# Tapi kalau boleh aku nak bawak boyfie aku ke sana, SWEETnye! >_< Kay, BATAK dohh. Then bawak parents aku gi MEKAH. Insyaallah. Amin. :p 


5. SENI
Seriously. Yaya memang suka seni. Apa-apa yang berkaitan dengan SENI, yaya mesti supportlah! Sejak kecil lagi, dari minat melukis ANIME bertukar ke SENI yang sememangnya buat Yaya sentiasa excited sangat nak belajar! COOL! So aku ni sebenarnya hampir sama macam sahabatku Azah "JIWA SENI" Tetiba. *.* Apapun thanks a lot to Eyra's fathers, CIKGU SAHAR yang banyak membantu Yaya untuk bersemangat study Seni and tak lupa pada kedua-dua guru Seni di SMKTD, kay miss sangat, nak belajar lagi. Hihi :D


6. MRS. LAH
Serious, currently kalau ada presentation, aku pasti akan tersebut -LAH. Aku sendiri pun tak faham penyakit apa yang aku dapat sampai aku wajib sebut bila bercakap. Haihh, nasib nasib. Lagi satu, kay ni yang lain, aku ni jenis LASAK, SANGAT SUKAKAN AKTIVITI LASAK! WHOA, memang minat aku, contohnya, camp, huhu, BEST.


7. PEMALU
Okay, mengaku memang aku ni seorang yang pemalu tapi KADANG-KADANG, JARANG-JARANG, lagi ape ye? Erm, yeah just forget it. Sometimes boleh jadi seorang yang amat PEMALU and sometimes I'm the most cheerful girl, TAK MALU, and cant shut up my mouth when I'm feel so HAPPY. Aku rasa orang lain akan bosan dengan aku nanti, HAHA XD Tapi bila menjadi pemalu, akan ada orang cakap aku ni SOMBONG, actually tak pun. Aku ni peramah kay. Tegurlah aku kalau jumpa.


8. CAT'S LOVER
Wa ganas pun wa ada rasa sayang kucing! Lu ape tahu? Wa luar KERAS dalam LEMBUT#kah3, mesti berdekah nak baca ayat macam ni, ADOI! Since sekolah rendah, ambition aku nak jadi doktor haiwan sebab nak bantu haiwan-haiwan yang terbiar kat jalanan tu, KESIAN #aku penyayang tahu?# tengok mereka kurus kering dan terbiar tapi tu DULU and ambition aku tak jadi nak macam tu sebab now aku lebih minat SENI. T.T  Sob sob. Tapi takpe lepas graduate aku nak bela kucing banyak-banyak, HAHAHAHA!


9. OPEN-MINDED
Heyy, aku memang open-minded tapi tak semestinya aku tak TEGAS. Kadang-kadang macam gila pun ada tapi still control CUTE. Haha. Sendiri mau faham kayy. Aku ni senang nak maafkan orang lain tapi susah nak maafkan orang yang aku paling sayang. Susah. Tak tahu kenape.

10. I'M BLOGGER
Oh ya, forgot to tell about this. Hi. I'm the author of this blog. I'm a young girl who always try to be a better person everyday. I lived my life and I don't care what people wanna talk about me. I'm friendly so don't be shy k? I don't bite :B Meow Meow. #pahal dengan aku ni, mengarut ntah pape je. Yeah Aku memang minat blogging, lebih suka menaip dari bercakap dan merepek ntah pape.#tapimerepekjugak# Macam HOT SETAP sangatlah ken? Euww.


11. CHANGEABLE PERSON
I'm CHANGE when I feel uncomfortable. Aku memang tak tetap pendirian tapi sentiasa yakin dengan apa yang aku buat.#lebih kurang cenggitulah, HEHE. \W.T.Fish/ 

Actually banyak lagi pasal aku yang korang tak tahu tapi aku rasa cukuplah sampai sini. Yang lain tu biarlah BFF, family and boyfie aku je yang tahu.. K, sekian.


Ni soalan dari Cik Conet COMEL Lote, muehehe.


1# If you're friend of mine (in real), what do you think about me? I mean, everything. 
Owh, erm honestly I so glad to be your friend. You're cute, kind, and the important things is you're yourself, am I right? HEHE. Know what? Even yeah I know I'm not good person as you think but I'm really happy because ever be one of your friends. Feel so sad when hear you're not preuniversity student anymore. Tsk tsk, sob sob. T_T

2# What things that you need the most in your life?
Allah and my FAMILY. That's all. :)

3# Do you ever cheating behind your partner?
Erk, Nope and NEVER! It's true because I'm FAITHFUL person. >_< But if my patner does it and I'll do the same too! It's FAIR, right? HEHE :p

4# What things made you regret after you did it?
When I've lost somethings most I loved and I'failed do the things I really want and needed.

5# Do you believe, KARMA?
What goes around, comes around! Yeahh. But why?? -__-?

6# If you've to choose either Song Joong Ki or Son Dong Woon, who will you choose? Haha
Erm I choose Song Dong Woon beacuse I'm BEAST fans, JYEAH! And he is one of Beast member, and he looks HANDSOME.#takpandang rupa actually. Okay I'm just make JOKE, yeah I know it's not FUNNY#aish,what I'm talking about, huh? HEHEH

7# iPhone or Blackberry? Or none of that? Why?
Tak suka. Both of it. Don't ask me because I don't know. Peace ^^V 

8# Family comes first. But do you really always remember them when you're far away from them?
Yeah, fucking miss them while they gone. Masa tulah aku akan jadi kuat, sebab aku akan terasa seperti BERDIKARI. But I'll cry loud if I really really really MISS my family! T_T

9# Mummy and daddy. Which one you closer with? Why?
My daddy, weyh aku anak BAPAK kay, ANAK BAPAK. Eeei, sakailah aku ni. HAHA. So since I'm as kid, I'm always follow my father watch battle of football, ehh, bapak aku pernah jadi ketua/jurulatih utk kumpulan bola sepak sekolah rendah aku, tahu! Until now he's active playing football for his group! And that's why, aku pun minatlah kat FOOTBALL, dah macam kisah cinta pula yee. Kih3#

10# I'm cute? Or I'm CRUEL? Haha
You or me? ohh, YOU! Of course you're CRUEL. Erk. Eh, no no no, jkjkjk. I'm just kidding, HAHA. You're cute lah. Seriously, you're CUTE. HEHEH. Tapi kind are the most thing I care, and you're kind.

11# Do you ever embarrassing yourself in front of others?
Well pernah tapi tu masa kanak-kank. As kid I love CHOCOLATE and CANDY! Yeah, I was cry when I can't get it. Hee. LOL.  . Dahh bapak tak bagi, nasib badan.. Tapi normal lahh kan kalau tak dapat coklat and candy, at least, gigi tak rosak and badan aku mantain jugakk. HAHA. 

Kay ni SOALAN dari aku, korang printscreen @ gunakan image yang diberi.


Korang minat ape and ape CITA-CITA korang?
Subjek ape yang paling korang minat masa Form 1 dulu?
Apa impian korang?
Boyfie? Korang paling impikan boyfie macam mana?
Korang sayang diri sendiri atau kawan baik korang sendiri?
Sepanjang korang jadi followers yaya, korang rasa aku ni macam mana?
Kalau diberi pilihan, antara PARIS dan KOREA, mana korang paling nak pergi?
Adakah korang minat baca blog yaya ni? Sebab?
Berapa banyak handphone yang korang ada? Jenis apa handphone nya?
Ceritakan sikit pengalaman paling indah bagi korang?
Nyatakan satu warna apa yang paling korang suka. Why?

ATAU KLIK IMAGE BAWAH NI. Sama je.
|
|
V


TAGGING
|
|
V

Madihah
Bubu Elmo
Ct Salleh
Wawa Adlina
Syairah
Tia Damia
Nelly
Kim Ain
Cik Ara
Zuai
Shafa

K, tu je Assalamualaikum

thanks for read my post ;)

No comments: