Result aku, tuttt. Huuu!


Hurm, hye u olls!  Harini aku nak cakap pasal result aku. *wey, post lapuk la weyh, haha bio r* Result? Result korang macam mana? Mesti gempak, pastu dapat A lagi, kan kan? Aku? Result aku takde lah sebagus, tak segempak, tak terbaik macam orang lain pun tapi alhamdullilah, ada kredit jugaklah.  Result aku xde lah bagus sangat, xde A+ @ A-. T.T, orang lain selalu tanye, "eh, kau brape A?" Haremm, xde gred A lah. Hampeh betul! Lgpun, result addmath pulak tak lepas! Huu, result aku.. Aku segan gila nak jumpa cikgu aku sebenarnya, yelah result pun bukan nye tahap cemerlang pun. Pergi sekolah pun pakai baju ala-ala nenek, HAHA. Diaorg dpt A+, aku dpt B+ ja. Memang aku nak nangis pasal result tapi aku sabar jugak.  Sabar, dugaan-dugaan! Aku pun tak sangka lulus jugak result aku ni. Ya Allah, semoga kau permudahkan segala urusanku didunia dan diakhirat, Amin. Hurm, result dah dapat, borang pengajian dah isi, so sekarang tunggu je lah tawaran mana-mana pengajian, kalau boleh aku nak tmpat pengajian yg government lg pun aku memang mengharapkan  UiTM dengan Kursus Perguruan tu.. Aku bersyukur, walaupun result aku not good tapi ada creditlah jugak kan. I think want take course art and design b'cause I like art. Tapi pening jugak sebab aku ada 3 course yang aku minat, 1st mmg lah seni kan, 2nd aku minat nak jadi design fashion, 3rd minat  n animasi gitu lah. Yg Yang 3rd tu, dari time sekolah rendah lagi aku dah start melukis benda kartun ni. Bila dah sekolah menengah, kartun dah xlayan sangat, aku minat lukis psl nature pulak. Selalu aku tanye cikgu, macam mane eyh nak jadi cikgu seni? Kdg2x aku sengallah skit, ikut je ape org ckp. Tapi tu dulu lah, jiwa kacau maknyah ni masa tu. Haha. Dah lah, aku malas nak kenang kan masa lepas aku, lebih baik aku fikirkan masa depan aku. Life must go on bebeh! Hurm.. Pening kepala jugaklah aku ni, nak choose yg mana betul. Lepas ni aku nak belajar betul2x, aku nak jugak dapat gaji banyak, boleh aku nak senangkan parents aku. Aku dah tak kisah lagi hape orang nak cakap pasal aku, itu ke, ini ke, aku dah tak nak layan, serik! Lebih baik aku sabar, sebab dgn tu jugak lah buat diri aku jadi lebih tenang. Biarkan je lah, mulut orang mana boleh kita tutupkan, tak pasal kena pakai cepuk kang baru tahu! Doakan aku ya, semoga berjaya dapat ambil course and perguruan tu, *mana satu ni? yang mana2 lah*. Tapi depends on result juga, itupun kalau dapat lah kedua-duanya.*tamaknya kau, eyh bukan tamaklah!* Aku pun takut tersalah buat pilihan, jadi ikutkan sje lah ape yg parents aku cadangkan walaupun minat aku lebih mendalam terhadap seni. Apepun, restu ibubapa lebih PENTING kan, hidup lebih berkat.
p/s: Kalau tak dapat jugak, masuk aje lah form6. Aduyaii.

thanks for read my post ;)

No comments: