braces again, LOL


T_T sepi betul hati aku melayan lagu agnes ni, dah lame tak layan..
kalau kat school once, aku minat gila & selalu nyanyi lagu ni senyap-senyap je dalam kelas. ^^ malas nak keluarkan suara aku yang bak bagai si pondan menyanyi, haha. ;D sekarang aku tengah stress gila weyh, sebab dah 2 hari aku membisu. tak bercakap langsung, tak tipo ni. yelahh, mulut aku ni jahat, kan dah sakit gigi. :( yes, padan muka aku! pagi tadi, mom tibe-tibe je suruh aku bersiap-siap nak keluar, ntah ape tujuan nye.. bila dah siap tu aku pun ask my mom la.. rupenye nak gi check my teeth yg tenat ni la.. bila sampai je depan klinik pergigian tu, dupdapdupdap jantong aku dibuatnye. nak tergugur jatuh ke longkang rasenye. O.o perghh, aku takut gila dengan dentist.. :S lebih-lebih lagi bila nak cabut gigi, bencii betul! disebabkan klinik yg aku gi ni klinik swasta, jadi time menunggu pun sekejap je.. klinik swasta ni, aku cume takut jarum je.. maklumlah, selalunye bius je yg dapat dulu. aku pulak 'suke' dengan benda tajam ni, bahagia betul bila dah dapat. ^^& tengah tunggu tu, mom sibuk pulak berkenalan dengan sorang budak ni, pastu nampak lah kawan dia pakai braces. mom pun tanyelah sakit ke tak, brape costnye, blablabla.. bila nama aku dipanggil utk berjumpe dgn doktor, aku nervous macam nak mati je rasanye. lepas jumpe doktor tu and dia pun dah check out my teeth, so dia ckp la ape yg aku perlu buat.  
you should take medicine that I have give this first, then came back to the clinic for futher. if you want to do braces , you have to throw away..
tutttt, okey, cukup setakat itu je yang dapat aku ingat. HAHA. :D okey aku faham tapi kenape doktor tu tibe-tibe je cakap pasal braces ni. ==' hadoiii, tolonglah jgn ckp pasal braces, nnti aku mengidam nk pakai. >< mase tu, aku dah start berangan dah, :b kalau dad bagi aku buat braces, tentu...  sempat lagi, aku tanye lah doktor tu brape cost each braces tu, dia kate yg paling bagus RM6000, tapi kalau yg biase je RM4000 @ lebih la. tapi doktor tu pun ade cakap kadang-kadang bergantung braces yang nak dipakai tu jugak... tapi ape yg paling buruk sekali aku tak dapat nak pakai masa ni, sebab aku kena _ dulu. so, xdpt lah nak buat. T_T "takpelah, yaya, kau dah tahu macam mane pengalaman orang pakai braces."said to myself. mmglah mula-mula sakit tapi berbaloi lah kan daripada menanggung ketidakselesaan dengan diri sendiri utk selama-lamanya. C: okeylah mcm biase aku nak blahh dulu sebelum ada stalker @ sesape yg nak belasah aku dulu, haha *JKJKJK  
"papai"
darla_3.jpg
cheers!! ;)

thanks for read my post ;)

No comments: