Rindu kengkawan



Hi. Assalamualaikum. Lama dah update blog nih. Yelah, sejak dah habis form 6 dulu, sume sibuk. Memasing ada hal sendiri, mood blogging pun hilang. Tak dinafikan, mood jua terbang melayang hilang entah kemana. Mungkin diculik putera bunian kot. :P Haha. Kali ni comeback tetiba dengan clueless tak tahu nak cerita apa. Halaih. Banyak sangat cerita tapi tak tahu nak bagitahu youguys cemana, anyway yaa ni memang banyak mulut. Mungkin dah habis cerita barulah diam agaknya. Hihihi. Since continues studies dalam bidang art and design ni barulah ada semangat. Yaa ni memang lack of self confidence. Maaf lah kalau sesiapa yang berkawan dengan yaa memang tahu yaa tak suka bagitahu semua nya. Bimbang juga apa pandangan viewers. Risau pandangan negatif saja, yaa risau yaa tak dapat jelaskan apa sebenarnya yang yaa cuba sampaikan pada mereka. Harap sangat lepas baca ni ada yang memahami. Teheee :D Erm, anyway yaa stalker blog kengkawan yaa, ramai tak berblogging atau mereka sudah ada blog baru. Ya pun faham ramai diantara mereka busy. Lagi lagi bila dah ada family sendiri, job, business etc. Mungkin?

Okay apa nak dikongsikan kali ni ye? Ada moment yang manis tahap diabetes dan ada yang pahit macam hempeduduudude. Tapi kan kengkawan, sekarang ni dah lewat malam kan kan kannnn. Hee sebenarnya nak excuse nak tido awal. Lagi satu hari tamatlah cuti semester yang ketiga then kuliah bermula pada first day kita puasa tahun ini. Hurmm. Hajat dihati nak berpuasa first day bersama family, huhuhu. Bersama Amel tercinta, hewhew. Yelah yaa, awak tu dah umur makin tua, kena lah save energy, hikhik. Dah boleh ada cicit bersama Amel. Kah :p. Imichu Amel. Btw korang Amel makin bambam. Samalah macam Syaza baby baru yaa jumpa baru baru ni, aduhh sangat comel kebulatannya. Geram nak gigit gigit sume lemak Syaza ni taw, kenapa bambam sangat, kan dah yaa berkenan nak jadikan menantu, hhaahha. Okaylah kengkawan , nanti ya update lagi pasal UiTM, pasal kengkawan yaa dan sume lah. Bai kawan kawan. Assalamualaikum :)

thanks for read my post ;)

Rindu kesayangan. Sangat.

Baby, kakyong rindu baby 😢

 Dhia, kakyong rindu dhia. Rindu sangat. Bila dhia nak dtg jumpa kakyong? Kakyong rindu sangat sangat dhia 😭. Kakyong nak balik jumpa dhia. Tapi lambat lagi lah nampaknya. Rindu dhia sangat. Sampai termimpi-mimpi kesayangan kakyong sorang nih. Dah besar dah si kecik kesayangan sorang ni. Dulu mula mula kakyong jaga, dhia still baby lagi. Rindu bau baby dhia 😢 Rindu nak layan keletah dhia. Dhia belajar elok-elok ye sayang. Jadi anak yang solehah sayang..InShaaAllah, Aamiin. Jangan nakal k sayang. Kakyong sayang sangat dhia 😘
Dah besar kesayangan yaya sorang nihhh 😢


thanks for read my post ;)

Long time no see you guys



Assalamualaikum semua. Hai and Holla! Hahhahah. Rindunya readers. Semua pun dah sibuk kan sekarang? Samalah dengan yaya. Or boleh panggil yayo. Yayo? Mana datangnya nickname nih? Nanti yaya ceritakan kay. Sekarang ni semua dah banyak berubah. Agak lama jugaklah dah tak update blog ni. Maklumlah kita ni siapalah. Sedar diri. Behave yaya. Hehehehh. Dari sekolah menengah until now Alhamdulillah masih wujud lagi belog ini \malusangatsebabbloggerslainlagimajudahsekarang/ Maaflah yaya pun cari masa cemana nak update blog sedangkan ada saja masa sebenarnya cuma cari mood menulis blog tu sampaikan bertahun tahun. Cehh. Ahahhaihhh. 

Act. Nama nickname "yayo" ni semua Zeke punya angkara. Wahahahaha. Dia lah punya gua terjebak dengan nickname nih. Anyone who else yang pernah dengar lagu "Yayo" by Lana Del Rey? Haa itu punca utamanya. Selain Liyana Fizi, Green Day dan MCR. Layan genre rock alternatif ni pun dari zeke jugaklah. Hahahah. Alaa, takpe pun. As long zeke give me all positive spirits. Masa gembira or masa sedih, dialah punca bagi semangat non-stop suruh yaya dont give up semasa belajar ni. Hope Zeke tak baca, ehh please jangan baca taw zeke. Hahahah. And yup, she's my classmates and also my roommates. So kegilaan yaya cuma bestie ya seorang nih yang tahu. Ye she know me very well. Aduhhh. Memang dah macam family lah. Zeke banyak bantu yaya bila sedih atau pun \meroyan/ :'D Hahhahah. Maklumlah kadang kadang tu tak masih tak matang nak buat pilihan so we just discuss each other to decide which one more betterlah kan. So Alhamdulillah dapat sahabat yang baik sangat Allah anugerahkan kat yaya. And also sorang sahabat yaya yang sangat yaya sayang, nama dia Ani. Hohooo. Kalau jumpa dia memang meriahlah kami. Orangnya happy go lucky. Ani ni pun sama, tak henti-henti tolong orang dalam kesusahan. Yeahh, she is Wonder Woman. Hihiii. Alhamdulillah setakat ni Allah selalu hadirkan orang orang yang baik baik bantu yaya dalam pelajaran termasuk classmates yang banyak menolong yaya. Aduh poyo kan. Ahahaa. Maaflah lama tak berblogging cengginilah jadinya. Ups, malu teman \kaygedikkehapenih/ Kaylah, sekarang yaya cuma dapat update tu ja. Anyway, sekarang yaya study kat Perak so sesiapa yang kat Perak tu tegurlah yaya, InShaaAllah ya akan tegur balik. Kecuali kalau jauh yaya tak nampak maklumlah rabun katakan. Kuikuikui. Kay bai bai readers, Assalamualaikum sume. Jumpa lagi nanti. 

thanks for read my post ;)